Поддръжка

Ежедневната грижа за пода НЕ Е достатъчна. Различните  замърсявания, обичайните  наслоявания  или захабяване и износване в следствие повишения трафик на хора  водят до необходимост от професионално почистване.

Ако настилката ви  изглежда вехта, износена и стара, това е резултат от постоянния натиск и впиване на мръсотията след бърсане с парцали и конци. Препоръчително е да се извършва машинно почистване поне 2-3  пъти в годината, в зависимост от експлоатацията, след което да се нанася политура. Това значително би отдалечило цикленето на паркета или купуването на нова настилка.

Машинното измиване трябва да бъде извършено от професионалист, с цел да се избегне частично нараняване или цялостно увреждане на настилките. В комбинация от натиска на машината и подходящата концентрация от  препаратa „Bona Deep Clean Solution“ повърхността е почистена основно и в дълбочина. Продуктите на „BONA KEMI“ са с уникална формула, която не променя и не уврежда структурата на дървото или ламината.
И най-важното машината разполага с водосмучка, което позволява използването на пода веднага след почистване.

Желателно е  след почистването да нанесем върху ламината или паркета, специалната политура „Bona Wood Floor Refresher“, която създава тънък микрофилм, съживява естествения цвят на настилката и предпазва от износване.

Ако искате да запазите перфектния вид на подовата настилка след машинното почистване по-дълго време, може да закупите “Bona Deep Clean Solution” –  концентриран препарат, който предлагаме дори в 300 мл. oпаковки.
Препаратът премахва следи от токове, мазнини и съживява пода. Безопасен е и изключително ефективен.